Zato što vam nudimo najbolje rešenje

Inkubatori profesionalne izrade

Automatski inkubatori malih i velikih kapaciteta po najpovoljnijim cenama, visokog stepena izvodljivosti, najbolje su rešenje, bilo da se izvođenjem pilića bavite profesionalno ili ne.

Izrađeni prema standardima najvećih svetskih proizvođača opreme za živinarstvo, daju vam vrhunske rezultate bez obzira na kapacitet vaše proizvodnje.

Konstrukcija

konstrukcijaInkubatori su izrađeni od panela koji obezbeđuju odličnu temperaturnu izolaciju, dok je sama konstrukcija od INOX materijala...

Automatizacija

automatizacijaTemperatura se održava konstantnom u celom periodu inkubacije temperaturnim kontrolerima sa PID regulacijom...

Ladice za jaja

ladiceLadice za jaja su kapaciteta 150 jaja, i postavljene su na nosače pod uglom od 45 stepeni da ne bi došlo do lepljenja embriona ...

Konstrukcija

Zidovi inkubatora, izrađeni su od panela debljine 5 cm. Paneli inkubatora imaju veliku izolacionu moć što omogućuje visoke uštede energije potrebne za održavanje temperature u mašini. Takođe omogućavaju lako čišćenje i održavanje.

Sama konstrukcija inkubatora i ventilatori unutar inkubatora izrađeni su INOX materijala. Svi ostali metalni delovi inkubatora kao što su nosači, šine i kolica za jaja su galvanski zaštićeni što garantuje dug vek trajanja inkubatora.

Ventilatori u inkubatoru (po jedan u svakoj sekciji, kod inkubatora velikog kapaciteta) napravljeni su tako da omogućavaju slobodno kretanje vazduha paralelno sa ladicama za jaja. Na taj način se obezbeđuje ravnomerna raspodela temperature, vlage i vazduha u čitavoj unutrašnjosti mašine, čak i kada ona nije kompletno popunjena jajima.

U svakoj sekciji inkubatora nalazi se rezervoar za vodu sa ovlaživačima koji rotiraju da bi obezbedili veliku površinu za isparavanje kako bi se brzo podigla vlažnost unutar inkubatora kada je to neophodno.

Svaka sekcija inkubatora takođe ima i nezavisan sistem za vodeno hlađenje koji je ugrađen odmah iza ventilatora i koji se aktivira pomoću temperaturnog senzora.

Konstrukcija inkubatora

Korisne informacije

Embriologija

Dobra izvodljivost nije slučajnost. U toku inkubacije embrion prolazi kroz tri kritične faze razvoja pre nego što se uspešno izvede. Svaka od ovih faza zahteva specifične uslove za optimalnu inkubaciju i u svakoj od njih jaja zahtevaju ravnomernu raspodelu temperature, vlažnosti i ventilacije.

-Hatching quality chicks, Pas Reform

Temperatura inkubacije

Kvalitet pilića i izvodljivost zavise od ujednačenosti temperature inkubacije. Kako bi se dostigao najbolji mogući procenat izvodljivosti, tehnologija inkubatora mora da kreira klimu koja će oponašati uslove u gnezdu koke.

-Homogeneous incubation temperature, Pas Reform

Održavanje temperature

U toku rasta, embrioni oslobađaju sve veću količinu toplote. U drugoj polovini inkubacije jaja počinju da oslobađaju previše toplote, koji sistem za hlađenje inkubatora mora da odvede.

-Homogeneous incubation temperature, Pas Reform