Zato što vam nudimo najbolje rešenje

Inkubatori profesionalne izrade

Automatski inkubatori malih i velikih kapaciteta po najpovoljnijim cenama, visokog stepena izvodljivosti, najbolje su rešenje, bilo da se izvođenjem pilića bavite profesionalno ili ne.

Izrađeni prema standardima najvećih svetskih proizvođača opreme za živinarstvo, daju vam vrhunske rezultate bez obzira na kapacitet vaše proizvodnje.

Konstrukcija

konstrukcijaInkubatori su izrađeni od panela koji obezbeđuju odličnu temperaturnu izolaciju, dok je sama konstrukcija od INOX materijala...

Automatizacija

automatizacijaTemperatura se održava konstantnom u celom periodu inkubacije temperaturnim kontrolerima sa PID regulacijom...

Ladice za jaja

ladiceLadice za jaja su kapaciteta 150 jaja, i postavljene su na nosače pod uglom od 45 stepeni da ne bi došlo do lepljenja embriona ...

Automatizacija

I predizvodilište i izvodilište poseduju savremenu tehnologiju kontrole temperature i vlage unutar mašina.

U svakoj sekciji inkubatora (od 19200 jaja) nalazi se temperaturna sonda smeštena između jaja koja meri temperaturu u njihovoj okolini. Pomoću ove sonde dobijaju se precizna očitavanja o realnoj temperaturi vazduha, koja se koriste za kontrolu sistema za grejanje u toj sekciji.

Sistem za grejanje smešten je direktno iza ventilatora. Rad grejača se zasniva na PID kontroli tako da se uključivanje grejača smanjuje kako se očitavana temperatura približava zadatoj vrednosti temperature. Za automatsku regulaciju temperature u našim inkubatorima koristimo temperaturne kontrolere proizvođača OMRON.

Kontrola vlage vrši se preko kontrolera sa vlažnim fitiljem što daje najrealniji prikaz vlage unutar mašina. Naime, najbolja moguća izvodljivost i kvalitet pilića mogu se postići ukoliko jaje u procesu inkubacije izgubi optimalni procenat od svoje početne težine. Ovaj gubitak težine tokom inkubacije je posledica isparavanja vode kroz pore u ljusci jajeta. Poroznost ljuske i vlažnost vazduha u okolini jajeta u potpunosti kontrolišu ovaj proces. Odgovarajuća vlažnost je najbitnija za embrion u procesu inkubacije kako ne bi došlo do gubljenja previše ili premalo vode iz jajeta.

Automatizacija inkubatora

Korisne informacije

Embriologija

Dobra izvodljivost nije slučajnost. U toku inkubacije embrion prolazi kroz tri kritične faze razvoja pre nego što se uspešno izvede. Svaka od ovih faza zahteva specifične uslove za optimalnu inkubaciju i u svakoj od njih jaja zahtevaju ravnomernu raspodelu temperature, vlažnosti i ventilacije.

-Hatching quality chicks, Pas Reform

Temperatura inkubacije

Kvalitet pilića i izvodljivost zavise od ujednačenosti temperature inkubacije. Kako bi se dostigao najbolji mogući procenat izvodljivosti, tehnologija inkubatora mora da kreira klimu koja će oponašati uslove u gnezdu koke.

-Homogeneous incubation temperature, Pas Reform

Održavanje temperature

U toku rasta, embrioni oslobađaju sve veću količinu toplote. U drugoj polovini inkubacije jaja počinju da oslobađaju previše toplote, koji sistem za hlađenje inkubatora mora da odvede.

-Homogeneous incubation temperature, Pas Reform