Zato što vam nudimo najbolje rešenje

Inkubatori profesionalne izrade

Automatski inkubatori malih i velikih kapaciteta po najpovoljnijim cenama, visokog stepena izvodljivosti, najbolje su rešenje, bilo da se izvođenjem pilića bavite profesionalno ili ne.

Izrađeni prema standardima najvećih svetskih proizvođača opreme za živinarstvo, daju vam vrhunske rezultate bez obzira na kapacitet vaše proizvodnje.

Konstrukcija

konstrukcijaInkubatori su izrađeni od panela koji obezbeđuju odličnu temperaturnu izolaciju, dok je sama konstrukcija od INOX materijala...

Automatizacija

automatizacijaTemperatura se održava konstantnom u celom periodu inkubacije temperaturnim kontrolerima sa PID regulacijom...

Ladice za jaja

ladiceLadice za jaja su kapaciteta 150 jaja, i postavljene su na nosače pod uglom od 45 stepeni da ne bi došlo do lepljenja embriona ...

Ladice za jaja

Kolica za jaja su napravljena od pocinkovanog čelika tako da su visoko izdržljiva, laka za čišćenje i otporna na teške uslove rada. Okretni točkovi velikog prečnika omogućavaju lako upravljanje kolicima, jer se kolica napunjena jajima guraju direktno u i iz inkubatora kako bi se izbeglo dodatno rukovanje jajima u inkubatoru.

Ladice za jaja izrađene su od polistirena tako da su lake za održavanje i otporne na uslove rada. Dizajnirane su tako da omoguće maksimalan protok vazduha oko jaja. Svaka je kapaciteta 150 kokošijih jaja i dobijaju se kao dodatna oprema uz naše inkubatore.

Ukoliko se već bavite izvođenjem pilića, ladice za jaja, izrađene u elektro-mašinskoj radionici EMG, možete naručiti i posebno!

Okretanje jaja u procesu inkubacije je neophodno kako bi se osiguralo da se embrion lagano pomera unutar jajeta i kako ne bi došlo do lepljenja embriona za ljusku jajeta.

Naši inkubatori poseduju sistem za automatsko okretanje koji ladice za jaja rotira za tačno 90° na svakih sat vremena.

Ladice za jaja

Korisne informacije

Embriologija

Dobra izvodljivost nije slučajnost. U toku inkubacije embrion prolazi kroz tri kritične faze razvoja pre nego što se uspešno izvede. Svaka od ovih faza zahteva specifične uslove za optimalnu inkubaciju i u svakoj od njih jaja zahtevaju ravnomernu raspodelu temperature, vlažnosti i ventilacije.

-Hatching quality chicks, Pas Reform

Temperatura inkubacije

Kvalitet pilića i izvodljivost zavise od ujednačenosti temperature inkubacije. Kako bi se dostigao najbolji mogući procenat izvodljivosti, tehnologija inkubatora mora da kreira klimu koja će oponašati uslove u gnezdu koke.

-Homogeneous incubation temperature, Pas Reform

Održavanje temperature

U toku rasta, embrioni oslobađaju sve veću količinu toplote. U drugoj polovini inkubacije jaja počinju da oslobađaju previše toplote, koji sistem za hlađenje inkubatora mora da odvede.

-Homogeneous incubation temperature, Pas Reform